Skip to content

Het team

Het team van De Tijd en Ruimte bestaat uit een brede variatie van bevoegde leerkrachten en begeleiders. De samenwerkers en studenten vormen de basis van onze school. Zij krijgen hulp van ondersteuners bij activiteiten. De samenwerkers zijn de begeleiders van de studenten. Zij zijn er voor alle leeftijden maar het mag op een natuurlijke manier een weg vinden waar men zich prettig bij voelt. Uiteindelijk is de samenwerker een mentor van een aantal studenten. . Elke dag zorgen zij samen met de studenten voor een veilige, gestructureerde, liefdevolle en inspirerende leeromgeving. Daarbinnen kan iedereen zich maximaal ontwikkelen.

Onze samenwerkers en ondersteuners hebben de benodigde (onderwijs)bevoegdheid, een passie voor vernieuwend onderwijs en/of een flinke dosis ondernemerservaring. Zij hebben een passie of expertise op ten minste één bepaald gebied. Bijvoorbeeld sport, muziek, techniek, taal, wiskunde of kunst.

sander

SANDER

Hoi, ik ben Sander, 46 jaar en woon momenteel in Tilburg. Ik heb een relatie met mijn lief Wieteke uit Den Bosch en we vormen daarbij een soort deeltijd samengesteld gezin met haar kids. 

Ik ben al een tijdje bezig met het opnieuw ont-dekken van mezelf, en meer recentelijk, wat voor werk vanuit intrinsieke motivatie daarbij past en daardoor echte voldoening geeft.  

Het concept van democratische school sluit daar heel erg bij aan en ik geloof dat zo’n schoolconcept mij veel had kunnen brengen in mijn jeugd. Ik ondersteun de studenten graag om hun eigen intrinsieke levenspad te vinden en te volgen. Tegelijkertijd wil ik graag mijn eigen intrinsieke motivatie meer leren omarmen in de interactie met de studenten. Samen leren dus! 

meglien

MEGLIEN

Mijn naam is Meglien. Ik ben moeder van 3 zonen, alle drie student bij de Tijd & Ruimte. Sinds 2021 ben ik betrokken bij de school. Eerst als ouder, daarna als ondersteuner en vanaf 2023 als schoolleider in een duo-rol met Alexander. Mijn achtergrond komt goed van pas, want ik was coach voor kinderen en gezinnen. Bovendien heb ik mij verdiept in het autistische brein en daar heb ik nu veel kennis over. Voor mij mag iedereen gelijkwaardig zijn en ik vind het belangrijk dat je altijd respect houdt voor mens, dier of ding. Dat is dan ook de basis voor de opvoeding van onze zonen. Natuurlijk mogen leren vanuit jouw passie, jezelf mogen zijn, de flexibiliteit krijgen om jezelf op jouw manier te mogen ontwikkelen is waar ik voor sta en met alle liefde uitdraag. Lekker eten doe ik graag en het liefst in goed gezelschap. Reizen is een grote droom van mij die ik ooit nog eens hoop te mogen verwezenlijken. Tot die tijd woon ik samen met mijn man en kinderen in ons familiehuis waar we genieten van het buitenleven inclusief dierenweide en moestuin.

 

team alexander

ALEXANDER

Mijn naam is Alexander. Ik ben getrouwd met Jasja en we hebben twee zonen die ook naar De Tijd en Ruimte gaan. Naast mijn bedrijf ben ik in 2017 begonnen met het initiatief voor deze school. Er was nog geen Democratische School in ‘s-Hertogenbosch. Als schoolleider (duorol met Meglien) bewaak ik de visie, maak ik verbinding en breng energie. Als ik samen met de studenten iets neer kan zetten en zie dat ze als een vis in een vijver zijn, daar doe ik het voor. Nog mooier is eigenlijk als ik niet kan helpen en er vanzelf dingen ontstaan.Mijn wens is een nieuwe groene droomlocatie waar leren, leven en natuur voor de studenten hand in hand gaan met voorzieningen voor anderen in onze samenleving. Tiny houses als lokalen, een voedselbos, campinglife, ik zie het helemaal voor mij!

Lotte

LOTTE

Mijn naam is Lotte van Dongen, 43 jaar, getrouwd, 4 kinderen (18, 16, 12, 13). 

Na mijn opleiding PABO, ben ik ruim 8 jaar werkzaam geweest op een jenaplanschool waar ik al wat meer vrijheid had in het vormgeven van het onderwijs. In de tijd dat ik thuis was bij de kinderen, heb ik af en toe kunnen invallen op de basisschool van onze kinderen. Maar het reguliere onderwijs past mij niet meer. 

Afgelopen jaar hebben we, met ons hele gezin, een mooie reis gemaakt door Europa en net daarbuiten. Het leven in en met de natuur, bezig zijn met de dagelijkse dingen en met elkaar, dicht bij jezelf, zonder agenda (alle tijd en ruimte), is ons enorm goed bevallen. 
Bij terugkomst voelde ik dat het tijd was om me weer meer bezig te houden met de ontwikkeling van kinderen en niet alleen met die van onszelf. Een plek waar ik de kinderen kan begeleiden bij het vinden van hun flow, van hun vuurtje, wat hen blij maakt en waar ook ik kan leren. Ik voelde een ‘ja’ bij het werken als samenwerker bij ‘de tijd en ruimte’. Twee dagen in de week ben ik op deze fijne plek. 

Liefs Lotte,  Tot ziens bij de tijd en ruimte
!

 
webdy

WENDY

Hee, mijn naam is Wendy Huijbers. Ik loop alweer bijna 41 jaar rond op deze mooie Aarde.
Met mijn man en 2 zoontjes, Bas en Thijs, hond en kat woon ik in Boxtel.
 
Van 2010 t/m 2017 werkte ik in het voortgezet onderwijs als docent Engels. Na een postnatale depressie rolde ik door in een burn-out, waar ik tot de dag van vandaag enorm dankbaar voor ben. Ik mocht inzien dat het reguliere stuk niet passend is voor mij als persoon.
 
Naast het prachtige werk binnen mijn praktijk merkte ik toch al langere tijd hoe erg ik het miste om met kinderen samen te zijn, ontdekken, leren, spelen, etc.
Toen ik de vacature voor docent Engels bij de Tijd en Ruimte voorbij zag komen klom ik snel in de digitale pen. Het idee van democratisch onderwijs sprak me direct aan, het klopt precies met hoe ik onderwijs voor me zie voor onze kinderen. Eenmaal werkzaam als docent Engels voor 2 uur per week merkte ik telkens dat ik graag langer wilde blijven.
Hier voel ik me thuis. Hier kan ik compleet mezelf zijn, kan iedereen zichzelf zijn. Het is heerlijk om op de Tijd en Ruimte te zijn en dat zie ik bij alle studenten terug.
 
We leren allemaal van elkaar. Ik vind mezelf nu zelfs een leukere moeder voor onze zoons sinds ik op de Tijd en Ruimte werk.
Ik voel me in vele opzichten vrijer.