Skip to content

Het team

Het team van De Tijd en Ruimte bestaat uit een brede variatie van bevoegde leerkrachten en begeleiders. De samenwerkers en studenten vormen de basis van onze school. Zij krijgen hulp van ondersteuners bij activiteiten. De samenwerkers zijn de begeleiders van de studenten. Zij zijn er voor alle leeftijden maar het mag op een natuurlijke manier een weg vinden waar men zich prettig bij voelt. Uiteindelijk is de samenwerker een mentor van een aantal studenten. . Elke dag zorgen zij samen met de studenten voor een veilige, gestructureerde, liefdevolle en inspirerende leeromgeving. Daarbinnen kan iedereen zich maximaal ontwikkelen.

Onze samenwerkers en ondersteuners hebben de benodigde (onderwijs)bevoegdheid, een passie voor vernieuwend onderwijs en/of een flinke dosis ondernemerservaring. Zij hebben een passie of expertise op ten minste één bepaald gebied. Bijvoorbeeld sport, muziek, techniek, taal, wiskunde of kunst.

Tom

TOM

Ik ben Tom, samenwerker bij de Tijd & Ruimte. Nadat ik Zoë (5 jaar) naar school bracht, bleef ik wel eens hangen. Ik voelde de vrijheid. Ik zag de studenten zichzelf zijn en hun eigen pad volgen. Daar werd ik heel blij van. Nu kan ik daar als samenwerker daar een onderdeel van zijn. Dat voelt goed. Vooral omdat ik zie dat dit type onderwijs de kinderen iets brengt. Diegene die eerst naar regulier onderwijs gingen, leren zichzelf echt kennen en ontdekken wat ze echt willen. De kinderen die vanaf dag 1 hierheen komen, blijven zichzelf. Hoe mooi is dat?! Als coach help ik mensen hun eigen pad te gaan leven. Hier help ik de studenten daarbij. Hoewel ze niet veel hulp nodig hebben. Ze kunnen zoveel zelf. Als er een meningsverschil is bijvoorbeeld, komen ze bij mij. Ik geef ze eerst de mogelijkheid het zelf op te lossen. Dat lukt vrijwel altijd. Is het niet met zijn tweeën, dan is er wel een derde student die daarbij helpt. Ik kijk er naar uit te gaan ervaren hoe deze kinderen in het leven staan als ze een jaar of 18 staan en wat het effect is wanneer je de mens mens laat zijn.

meglien

MEGLIEN

Mijn naam is Meglien. Ik ben moeder van 3 zonen, alle drie student bij de Tijd & Ruimte. Sinds 2021 ben ik betrokken bij de school. Eerst als ouder, daarna als ondersteuner en vanaf 2023 als schoolleider in een duo-rol met Alexander. Mijn achtergrond komt goed van pas, want ik was coach voor kinderen en gezinnen. Bovendien heb ik mij verdiept in het autistische brein en daar heb ik nu veel kennis over. Voor mij mag iedereen gelijkwaardig zijn en ik vind het belangrijk dat je altijd respect houdt voor mens, dier of ding. Dat is dan ook de basis voor de opvoeding van onze zonen. Natuurlijk mogen leren vanuit jouw passie, jezelf mogen zijn, de flexibiliteit krijgen om jezelf op jouw manier te mogen ontwikkelen is waar ik voor sta en met alle liefde uitdraag. Lekker eten doe ik graag en het liefst in goed gezelschap. Reizen is een grote droom van mij die ik ooit nog eens hoop te mogen verwezenlijken. Tot die tijd woon ik samen met mijn man en kinderen in ons familiehuis waar we genieten van het buitenleven inclusief dierenweide en moestuin.

 

team alexander

ALEXANDER

Mijn naam is Alexander. Ik ben getrouwd met Jasja en we hebben twee zonen die ook naar De Tijd en Ruimte gaan. Naast mijn bedrijf ben ik in 2017 begonnen met het initiatief voor deze school. Er was nog geen Democratische School in ‘s-Hertogenbosch. Als schoolleider (duorol met Meglien) bewaak ik de visie, maak ik verbinding en breng energie. Als ik samen met de studenten iets neer kan zetten en zie dat ze als een vis in een vijver zijn, daar doe ik het voor. Nog mooier is eigenlijk als ik niet kan helpen en er vanzelf dingen ontstaan.Mijn wens is een nieuwe groene droomlocatie waar leren, leven en natuur voor de studenten hand en hand gaan met voorzieningen voor anderen in onze samenleving. Tiny houses als lokalen, een voedselbos, campinglife, ik zie het helemaal voor mij!

Schermafbeelding 2023-06-21 om 14.36.41

REDUAN

Ik ben Reduan. Ik kwam als student op de Tijd & Ruimte en nu ben ik ondersteuner. Al snel ervaarde ik het verschil tussen regulier onderwijs en deze school. Ik voelde me fijn. Ik vond de rust om voor mezelf dingen uit te vogelen en ontdekte wat ik wel en niet wilde. Zonder dit onderwijs was ik niet in actie gekomen om te gaan vragen en zoeken. Zo ben ik bijvoorbeeld door mijn aangewakkerde nieuwsgierigheid bij de jeugdbrandweer terechtgekomen. Ik vind het fijn om er voor de studenten te zijn. Fijn dat ik kan helpen. De passie die ik bij de brandweer vond om mensen te helpen, kan ik op school ook kwijt. Ik heb zelfs een groep studenten geleerd hoe ze veilig brand kunnen blussen. Mijn wens is dat het makkelijker wordt voor kinderen om bij ons op school te komen, bijvoorbeeld door subsidies. Ik zie ons al gaan met een grote groep, in een fijn groot gebouw.