Het team

Het team van De Tijd en Ruimte bestaat uit een brede variatie van bevoegde leerkrachten en begeleiders. Samen vormen zij het team. De samenwerkers en ondersteuners vormen de basis van onze school en dienen als voorbeeldrol in onze gemeenschap. Het is hun taak leerlingen te ondersteunen in hun leerprocessen. Binnen, maar ook buiten het schoolgebouw. Elke dag zorgen zij samen met de leerlingen voor een veilige, gestructureerde, liefdevolle en inspirerende leeromgeving. Daarbinnen kan iedereen zich maximaal ontwikkelen.

Onze samenwerkers en ondersteuners hebben de benodigde (onderwijs)bevoegdheid, een passie voor vernieuwend onderwijs. Zij hebben een passie of expertise op ten minste één bepaald gebied. Bijvoorbeeld sport, muziek, techniek, taal, wiskunde of kunst. Samen met de leerlingen die hier specifiek om vragen gaan ze graag met deze onderwerpen aan de slag.

IMG_1775

Manuel Barnuevo Espinosa

Mijn naam is Manuel. Ik ben geboren in Spanje waar ik mijn opleiding tot leerkracht basisonderwijs heb gevolgd. Ik heb 20 jaar met kinderen gewerkt. In 2017 ben ik in Nederland komen wonen. Het democratisch onderwijs heeft mijn hart gestolen en voor ik bij De Tijd en Ruimte kwam werken, heb ik gewerkt op twee andere democratische scholen. Nu, bij De Tijd en Ruimte, mag ik in mijn woonplaats werken.

Ik vind het fijn om samen met de kinderen buiten te zijn, met ze te basketballen en om samen lekker te koken.

 

Manuel is samenwerker basisonderwijs en aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

manuel@detijdenruimte.nl

IMG_1805

Floor van Kollenburg

Ik ben Floor, 38 jaar, een blij mens en woon in Vught. Ten eerste houd ik zielsveel van kinderen. Zij laten ons altijd weer zien wat wij volwassenen mogen ‘afleren’, om vervolgens volledig aanwezig te ZIJN in het hier en nu.

Kinderen en jongeren in hun kracht te zetten is één van mijn kwaliteiten. Mijn achtergrond als dansdocente, sociaal pedagogisch werker en reiki behandelaar kan ik op vele manieren inzetten in de school. Dankbaar ben ik dat ik een plek mag invullen bij de tijd & ruimte. Daarnaast run ik  mijn eigen praktijk imix, wat veel voldoening geeft. Hier verzorg ik reikibehandelingen, meditatie avonden en mindfulness middagen voor kinderen. Kortom; veelzijdigheid en diepe liefde voor het leven is in een notendopje wie Floor is.

 

Floor is samenwerker in het voortgezet onderwijs en aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

floor@detijdenruimte.nl

IMG_1767

Alexander Rommens

Mijn naam is Alexander. Ik ben getrouwd met Jasja en we hebben twee zonen die ook naar De Tijd en Ruimte gaan. Naast mijn bedrijf ben ik in 2017 begonnen met het initiatief voor deze school. Er was nog geen Democratische School in ‘s-Hertogenbosch en het leek mij een grote aanwinst voor de stad en haar omgeving. Gelukkig vinden steeds meer mensen dat ook. Ik ben elke dinsdag en vrijdag ochtend op school en ontvang dan vaak ouders en nieuwe kinderen. Als er tijd over is speel ik graag met de kinderen buiten of help ik waar nodig met wat dan ook. Wat we doen is zo bijzonder en tegelijkertijd ook weer zo gewoon. Het is een mini gemeenschap waar we met elkaar en van elkaar leren.

 

 

Alexander is samenwerker en aanwezig op dinsdag.

alexander@detijdenruimte.nl

IMG_1782

​Emma van Tuijl

Mijn naam is Emma en ik ben sinds september 2018 betrokken bij De Tijd en Ruimte. Toen nog in de oprichtingsfase en nu drie dagen per week aanwezig op school als schoolleider. In mijn rol zul je mij  vooral vinden in het kantoor. Hier houd ik mij bezig met de zogenoemde back office, het ontvangen van geïnteresseerden, (nieuwe) ouders en hun kinderen. Maar ik kom ook graag op de werkvloer om samen te spelen, leren, ontwikkelen of gewoon om samen te lunchen. Is de deur open? Kom dan gerust even binnen. Iedereen is altijd welkom!

 

Emma is samenwerker en aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

emma@detijdenruimte.nl

IMG_1754

Gerard van Selst

Mijn naam is Gerard. Ik ben gepensioneerd psychiatrisch verpleegkundige en beeldend kunstenaar. Een dag in de week, meestal op vrijdag, draag ik bij aan activiteiten binnen de school en vooral ook in het atelier/werkplaats. Ik vind het jammer dat ik vroeger als kind niet de keuze had voor deze school. Het had mij beslist goed gedaan. Fijn dat ik er nu aan bij kan dragen.

Gerard is ondersteuner en aanwezig op vrijdag.

IMG_1785

Ester van der Heijden

Ik ben Ester, woon in Den Bosch en ik ben sociaal pedagogisch en ambulant hulpverlener. Naar kinderen en jongeren kijken.. echt naar wie ze zijn als mens, wat hun passies en visies zijn, dat vind ik het aller fijnst. Voor mijn werk heb ik meerdere malen de kans gekregen mee te maken hoe ze dit in Californië vorm geven. Vanuit hier is mijn interesse in het bouwen van een gemeenschap met aandacht en respect voor elkaar gegroeid. Ik ben dan ook erg trots en blij elke vrijdag bij de Tijd en Ruimte te mogen zijn, waar ik graag met de kinderen buiten ben, met mijn handen in de tuin zit, geniet van de gesprekken en de fijne mensen om mij heen. 

Ester is ondersteuner en aanwezig op vrijdag.