Het team

Het team van De Tijd en Ruimte bestaat uit een brede variatie van begeleiders en vakdocenten. Gezamenlijk noemen we hen ‘de samenwerkers’. De samenwerkers vormen de basis van onze school en dienen als voorbeeldrol in onze gemeenschap. Het is hun taak leerlingen te ondersteunen in hun leerprocessen. Binnen, maar ook buiten het schoolgebouw. Elke dag zorgen zij samen met de leerlingen voor een veilige, gestructureerde, liefdevolle en inspirerende leeromgeving. Daarbinnen kan iedereen zich maximaal ontwikkelen.

Onze samenwerkers hebben de benodigde (onderwijs)bevoegdheid, een passie voor vernieuwend onderwijs én zijn bekend met sociocratie. Hierdoor zijn zij uitstekend in staat om leerlingen op een prettige en gelijkwaardige manier te helpen hun eigen problemen op te lossen en hun leerproces vorm te geven. Verder hebben ze allemaal een passie of expertise op ten minste één bepaald gebied. Bijvoorbeeld sport, muziek, techniek, taal, wiskunde of kunst. Samen met de leerlingen die hier specifiek om vragen gaan ze graag met deze onderwerpen aan de slag.

IMG_1775

Manuel Barnuevo Espinosa

Mijn naam is Manuel. Ik ben geboren in Spanje waar ik mijn opleiding tot leerkracht basisonderwijs heb gevolgd. Ik heb 20 jaar met kinderen gewerkt. In 2017 ben ik in Nederland komen wonen. Het democratisch onderwijs heeft mijn hart gestolen en voor ik bij De Tijd en Ruimte kwam werken, heb ik gewerkt op twee andere democratische scholen. Nu, bij De Tijd en Ruimte, mag ik in mijn woonplaats werken.

Ik vind het fijn om samen met de kinderen buiten te zijn, met ze te basketballen en om samen lekker te koken.

Manuel is samenwerker basisonderwijs en aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

manuel@detijdenruimte.nl

IMG_1805

Floor van Kollenburg

Ik ben Floor, 38 jaar, een blij mens en woon in Vught. Ten eerste houd ik zielsveel van kinderen. Zij laten ons altijd weer zien wat wij volwassenen mogen ‘afleren’, om vervolgens volledig aanwezig te ZIJN in het hier en nu.

Kinderen en jongeren in hun kracht te zetten is één van mijn kwaliteiten. Mijn achtergrond als dansdocente, sociaal pedagogisch werker en reiki behandelaar kan ik op vele manieren inzetten in de school. Dankbaar ben ik dat ik een plek mag invullen bij de tijd & ruimte. Daarnaast run ik  mijn eigen praktijk imix, wat veel voldoening geeft. Hier verzorg ik reikibehandelingen, meditatie avonden en mindfulness middagen voor kinderen. Kortom; veelzijdigheid en diepe liefde voor het leven is in een notendopje wie Floor is.

 

Floor is samenwerker in het voortgezet onderwijs en aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

floor@detijdenruimte.nl

IMG_1767

Alexander Rommens

Mijn naam is Alexander. Ik ben getrouwd met Jasja en we hebben twee zonen die ook op De Tijd en Ruimte zijn. Naast mijn bedrijf ben ik in 2017 begonnen met het initiatief voor deze school. Er was nog geen Democratische School in ‘s-Hertogenbosch en het leek mij een grote aanwinst voor de stad en haar omgeving. Gelukkig vinden steeds meer mensen dat ook. Ik ben elke dinsdag op school en ontvang dan vaak ouders en nieuwe kinderen. Als er tijd over is speel ik graag met de kinderen buiten of help ik waar nodig met wat dan ook. Wat we doen is zo bijzonder en tegelijkertijd ook weer zo gewoon. Het is een mini gemeenschap waar we met elkaar en van elkaar leren.

 

 

Alexander is samenwerker en aanwezig op dinsdag.

 

alexander@detijdenruimte.nl

IMG_1747

Peter Simons

Ik heet Peter Simons. Ik woon in Schijndel met mijn vrouw en drie kinderen, waar ik een huis van strobalen, hout en leem aan het bouwen ben.

Al meer dan 10 jaar geleden kwam ik met democratisch onderwijs in aanraking. Mijn eerste reactie was zoals waarschijnlijk die van iedereen: “Dat kan toch helemaal niet?” Maar vrij snel vielen de kwartjes, en daarna is er geen weg meer terug. Mijn dag start in de werkplaats, of waar mijn aanwezigheid gewenst is.

 

Peter is samenwerker en aanwezig op donderdag.

peter@detijdenruimte.nl

IMG_1782

​Emma van Tuijl

Mijn naam is Emma en ik ben sinds september 2018 betrokken bij De Tijd en Ruimte. Toen nog in de oprichtingsfase en nu drie dagen per week aanwezig op school. Mij zul je op deze dagen vooral vinden in het kantoor. Hier houd ik mij bezig met de achtergrond zaken, het ontvangen van geïnteresseerden, (nieuwe) ouders en hun kinderen. Maar ik kom ook graag op de werkvloer om samen te spelen, leren, ontwikkelen of gewoon om samen te lunchen. Is de deur open? Kom dan gerust even binnen. Iedereen is altijd welkom!

 

Emma is samenwerker en aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

emma@detijdenruimte.nl

IMG_1785

Ester van der Heijden

Ik ben Ester, woon in Den Bosch en ik ben sociaal pedagogisch en ambulant hulpverlener. Naar kinderen en jongeren kijken.. echt naar wie ze zijn als mens, wat hun passies en visies zijn, dat vind ik het aller fijnst. Voor mijn werk heb ik meerdere malen de kans gekregen mee te maken hoe ze dit in Californië vorm geven. Vanuit hier is mijn interesse in het bouwen van een gemeenschap met aandacht en respect voor elkaar gegroeid. Ik ben dan ook erg trots en blij elke vrijdag bij de Tijd en Ruimte te mogen zijn, waar ik graag met de kinderen buiten ben, met mijn handen in de tuin zit, geniet van de gesprekken en de fijne mensen om mij heen. 

Ester is ondersteuner en aanwezig op vrijdag.

 

IMG_1754

Gerard van Selst

Mijn naam is Gerard. Ik ben gepensioneerd psychiatrisch verpleegkundige en beeldend kunstenaar. Een dag in de week, meestal op vrijdag, draag ik bij aan activiteiten binnen de school en vooral ook in het atelier/werkplaats. Ik vind het jammer dat ik vroeger als kind niet de keuze had voor deze school. Het had mij beslist goed gedaan. Fijn dat ik er nu aan bij kan dragen.

Gerard is ondersteuner en aanwezig op vrijdag.

De Tijd en Ruimte

Merel Maier

Mijn naam is Merel Maier en ik woon in Tilburg. Tijdens mijn studie Pedagogiek kwam ik in aanraking met sociaal-democratisch onderwijs. Ik vind het heerlijk als kinderen zo vroeg mogelijk hun kwaliteiten kunnen ontdekken en zich als mens breed mogen ontwikkelen. Bij mij staat waardering voor ieders Eigenheid voorop en dat zie ik sterk terugkomen in deze werkwijze. Er is meer ruimte voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en ieders natuurlijke interesses dat leidt tot een bijzonder levenspad. Ik draag de school een warm hart toe en vind het prachtig dat ik er deel vanuit mag maken.