Skip to content

Onderwijs visie

De democratische school De Tijd en Ruimte biedt onderwijs aan leerlingen van 4 tot 21 jaar. Bij het democratisch onderwijs staat het leren en ontwikkelen in eigen tempo op basis van intrinsieke motivatie centraal. De school is gelijkwaardig georganiseerd, waardoor iedereen de mogelijkheid heeft om een stem te hebben in elke besluit dat er op school wordt genomen.

Kinderen zijn vrij op De Tijd en Ruimte. Maar die vrijheid stopt wanneer het de vrijheid van anderen beperkt. Dat vraagt voortdurende afstemming, en om het samen bepalen wat redelijk is. Gelijkwaardige communicatie en besluitvorming (sociocratie) ondersteunen deze processen.

De Tijd en Ruimte biedt jonge mensen een veilige leeromgeving aan om zich in eigen tempo te ontplooien. Leerlingen van 4 tot 21 jaar begeven zich door elkaar in de school. Deze leeftijdsmix is een van de grootste krachten van onze school. Alle leerlingen komen elkaar tegen en leren met en zonder elkaar. De school is ingericht is met functionele lokalen. Zo is er een keuken, lunchroom theater, speellokalen, werkplaats en atelier. Deze lokalen bieden inspiratie en tools ter ondersteuning van het leerproces van de leerlingen.

WhatsApp Image 2019-11-11 at 12.56.03